.

O GALOVIĆEVOJ JESENI

Naslovna
Povijest
Nagrade
Vijesti
Kontakt
Organizatori
Forum
Prijave
Sponzori

MALI GALOVIĆ

O Malom Galoviću
Radionice 2007
Radionice 2008
VOLONTERI
PRESS
LINKOVI

NAGRADNA IGRA

2008.

VOLONTIRAJ
Inicijativa. Poziv. Akcija.

ŠTO JE VOLONTERSKI RAD?

VOLONTERSKI RAD je neprofitna, neplaćena i nekarijeristička aktivnost kojom pojedinci doprinose dobrobiti svojih bližnjih, zajednice ili cijelog društva.

 

ZAŠTO VOLONTIRATI? Dva američka psihologa, Clary i Snyder, napravili su listu šest glavnih motivacija volontera:

1. Vrijednosti. Nekim ljudima volontiranje omogućuje da djeluju u skladu s osobnim uvjerenjem o važnosti pomaganja drugima i u skladu sa svojim temeljnim vrijednostima.

2. Razumijevanje. Za druge, volontiranje ima funkciju propitivanja i shvaćanja kroz koje zadovoljavaju želju i potrebu da razumiju ljude kojima pomažu, organizaciju za koju volontiraju ili same sebe.

3. Karijera. Nekim ljudima volontiranje omogućuje da nauče nove vještine koje im mogu pomoći u pronalaženju posla ili u razvoju karijere.

4. Društvo. Za neke volontiranje predstavlja uspostavljanje novih društvenih kontakata i susretanje novih i zanimljivih ljudi.

5. Poštovanje. Volontiranje može pomoći osobi da podigne svoje samopoštovanje čineći da se bolje osjeća sama sa sobom.

6. Zaštita. Volontiranje može poslužiti pojedincima/kama da pobjegnu od negativnih osjećaja krivnje ili osamljenosti.

VOLONTIRAJ(MO)!!!!

TKO? Ti, ja, on, ona, mi ,vi, oni

(ZA)ŠTO? U sklopu Galovićevih jeseni- festivala književnosti u novim medijima možeš volontirati i time doprinijeti promociji čitanja, pismenosti i medijske pismenosti. Učini dobro sebi i drugima!

GDJE I KAKO? NA G. TOČKAMA - čitaj (bez)glasno / kada hoćeš i s kim(e) hoćeš / najdražu, najsmješniju, najtužniju, tj. knjigu po Tvom izboru NA DJEČJEM ODJELU BOLNICE – skrati(mo) mališanima vrijeme koje provode u bolnici čitajući im priče, crtajući, igrajući se s njima; uzvratit će Ti toplim zagrljajem i velikim osmijehom  U DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE – pokloni(mo) pažnju i našim (naj)starijim građanima provodeći vrijeme s njima uz šalicu kave, čaja i njihovu ili našu najdražu knjigu NA FESTIVALU KNJIŽEVNOSTI U NOVIM MEDIJIMA – koji će se održati od 16. i 17. listopada 2009. godine na različitim lokacijama i mnogobrojnim aktivnostima u gradu i okolici KADA? 365 dana u godini.

Kontakt: www.galoviceva-jesen.com ili br.mobitela : 098/ 594 616

 

DIGITALNA AUDIO JESEN

Radionice
Tribine
Dodjela nagrada
Razgovori

DIGITALNA VIDEO JESEN

Radionice
Tribine
Dodjela nagrada
Gosti

O GALOVIĆU

Biografija
Digitalizirana proza
Digitalizirana poezija
Digitalizirana drama
Ostalo
Bibliografija

MODERNA I MODERNIZAM

Autori
Djela
Kontekst
Bibliografija