.

O GALOVIĆEVOJ JESENI

Naslovna
Povijest
Nagrade
Vijesti
Kontakt
Organizatori
Forum
Prijave
Sponzori

MALI GALOVIĆ

O Malom Galoviću
Radionice 2007
Radionice 2008
VOLONTERI
PRESS
LINKOVI

NAGRADNA IGRA

2008.
Kratka priča - Od danas ...

Šifra: Mladost

Od danas…

Od danas… puno puta izrečeno, obećano, odlučeno… puno puta ne odrađeno, zaboravljeno.

Ali, stvarno: Od danas dajem svečano obećanje da ću marljivo poraditi na sebi, slušati savijete, vjerno izvršavati sva obećanja dana samoj sebi!

A obećano je : poraditi na sebi!!!

Već sam u nekim godinama kada treba ozbiljno sjesti i razmisliti kako zaustaviti , usporiti dolazak te dame zvane -Starost?" O, mladosti, o mladosti moja, daj stani na čas i daj mi snage…"odzvanjaju mi stihovi Arsenove pjesme u ušima.

Dobro- kažem sama sebi - i odlazim ispred zrcala.Gledam se , ali kao da to nisam ja , nego neka nepoznata treća osoba. Tako gledam sebe misleći da ću biti objektivnija , iskrenija.

Aha! Višak kilograma, posebno oko struka, struka koji je nekad plijenio poglede muškaraca sada se zaoblio, kipi na sve strane, njiše se pri svakom pokretu. Noge, bedra, celulit-"bolest" današnjice! Stražnjica bi mogla itekako biti skromnija, manja, čvršća: Sa koljena treba skinuti zadebljalu kožu dobrim pilingom. A pete također dovesti u red masažom, pilingom…Nokti na nogama ,iako lijepog oblika , već dugo nisu imali neku posebnu njegu. Treba im sasvim malo pažnje posvetiti i sve dovesti u red kao nekad . Ruke , posebno dio iznad laktova , učvrstiti! A nokti na rukama traže samo malo vremena da ponovno zasjaje onim negdašnjim sjajem i ljepotom (jednom mi je jedan pjesnik ispjevao pjesmu posvećenu mojim rukama , gledajući ih). Vrat, važan dio tijela. Vrat drži i okreće glavu i uvijek je podložan pogledima, nekako najviše otkriva te godine. On nije u tako lošem stanju. Njegovala sam ga uvijek tako da izgleda sasvim dobro.

Frizura! Od nje je sve i počelo…gledajući se jednom prilikom u nekom prilogu na tv-uvidjela sam koliko je moja kći u pravu kada mi je govorila da mi ta frizura ne odgovara. Naime uvijek sam imala plavu kosu. Nisam se mogla zamisliti sa nekom drugom bojom kose. Sada je moja kosa bila nekako plavo bijela . Često mi je kćerka znala reći da sam kao neka baba s tom bojom kose i frizurom. Ja sam se uvijek znala ljutiti na te njene primjedbe, vjerujući kako sam zanosna plavuša još uvijek." Ajme!Što sam stara!", rekla sam sama sebi.

I to je bio taj presudni trenutak kada sam donijela odluku " Od danas…"

Odmah sutradan sam otišla frizeru, promijenila boju kose i oblik frizure. Sada sam brineta s pramenovima nijansu svjetlijima od podloge. I doista sam se osvježila. Svi su odmah zamijetili moju promjenu, kažu da je odlična , da sam mlađa, a to mi godi.

Na licu sam također poradila. Promijenila sam oblik obrva, šminka je diskretna, a opet osvježava moje nekad umorno lice. Uključila sam svakodnevnu masažu lica, piling, maske i to je dalo dobre rezultate.Dobila sam svježiji , mladalački izgled.

Članstvo u fitnes klubu obavezno! Treba učvrstiti sve te bicepse, tricepse i tko zna sve koje mišiće…Tri puta tjedno, mislim da je solidno. Sama sebe tjeram, ne želim izostajati. A tako bih rado popodne legla ili gledala tv.Ali, ne. Ono "Od danas…" me tjera da ustrajem i na vježbama.Dižem se, spremam ruksak sa svom opremom i put pod noge. Ne autom, pješice vježbam, vježbam, neumorna sam. A najsretnija sam kada sve to odradim i idem doma. Koja sreća! Znam da sam uradila nešto korisno za sebe.

Iz dana u dan primjećujem promjene na sebi, i fizičke i psihićke.Masno tkivo se topi, pretvara u mišiće. Moje noge poprimaju ljepši oblik Mišići se naziru. A i trbuh je čvršći i ravniji. Kobase nestaju. To me hrabri da ustrajem! I čitavo moje tijelo je nekako čvršće, zdravije, laganije.

Piling tijela mi je obavezan . I to piling na prirodnoj osnovi, od namirnica .Ne košta me puno a jako dobri su rezultati.Koža je meka poput svile, nježna na dodir.

Za lice sad obavezno koristim i noćnu kremu. Jer kad se dođe u neke godine to je potrebno. I ono mi blješti sjajem zdravim izgledom.

Svakim danom se pogledam u zrcalo i sve sam zadovoljnija. Osmijeh mi ne silazi s lica.

Ljudi oko mene primjećuju te promjene, nije im jasno što se to zbiva s mnom? A ja se smijem i smijem... misleći u sebi -vrijedilo je on" Od danas…"

I način odijevanja sam promijenila. Nije meni trebao nikakav stilist. Sjela sam i razmislila , znala sam što hoću.Moderno, ležerno a opet u granicama. Ništa preozbiljo, ništa šašavo. Jednostavnost ukrašava čovjeka. Klasika , ali u skladu sa današnjicom.

Ima i onih zavidnih pogleda. A ne ljutim se ja na njih. To mi je samo potvrda da sam uspjela.

U povjerenju me neki pitaju tiho, kako sam to uspjela? Kažem im "Od danas…" a oni u čudu...

Eto, sve se može kad se hoće! Treba samo donijeti čvrstu odluku i odrediti datum njenoga početka. A moj početak svega toga bio je jedan ponedjeljak prošle godine…

Aha, moram spomenuti i onoga koji mi je puno "pomogao" a to je naš kućni ljubimac, psić Nino kojega smo dobili na dar. Od kako je on sa nama sve je nekako postalo jednostavnije, veselije, življe…sa njim sam u svakodnevnim šetnjama.Hvala i mome Ninu što doprinosi

svemu tome.

Sada sam jedna vesela, zdrava i zadovoljna osoba koja širi pozitivnu energiju oko sebe.

 

 

DIGITALNA AUDIO JESEN

Radionice
Tribine
Dodjela nagrada
Razgovori

DIGITALNA VIDEO JESEN

Radionice
Tribine
Dodjela nagrada
Gosti

O GALOVIĆU

Biografija
Digitalizirana proza
Digitalizirana poezija
Digitalizirana drama
Ostalo
Bibliografija

MODERNA I MODERNIZAM

Autori
Djela
Kontekst
Bibliografija